maanantai 21. heinäkuuta 2014

Ulkotreeniä

Sunnuntaisin meidän salin Facebook-sivulla julkaistaan seuraavan viikon ohjelma ja mun mielestä se on huippu systeemi. Silloin voi hyvin suunnitella treenit jo ajoissa seuraavalle viikolle. Toisaalta se myös mahdollistaa sen että niitä heikkouksia ei tule harjoiteltua kyllä senkään edestä vaikka niitähän juuri pitäisi. Tällä hetkellä haluan kuitenkin eritoten nauttia treenaamisesta ja weighted pull-up ei saa mua raahautumaan salille klo 7:00.. :-D Nyt on jo kolmas viikko putkeen kun päivät on täytetty huippukivoila treneillä, jee!

Tänään laitettiin viikko käyntiin kunnon hikirääkillä. Tehtiin wodi ulkona, siitä pelkkää plussaa! Salin sisällä on meinaan asteita varmastikin yhtä paljon kun ulkona, mutta ilma ei kierrä sitten ollenkaan. Hikeä pukkaa. Alkuun lämpät ja mobbailua, hiki jo siinä vaiheessa täysillä päällä. 1RM thruster kokeilut reilussa vartissa @40kg. En vaan uskalla luottaa itseeni ja siihen että kun ponnaa tarpeeks kovaa jaloista niin kyllä se tankokin nousee! Noh, wodiin siis jäi suht kevyt paino 50% 1RM. Sitten eikun menoks. 

WOD
10 rounds, every 2min
200m run
5 thrusters

Parinkymmenen minsan treenin aikana käytiin loppuvaiheessa myös siellä paljon puhutulla epämukavuusalueella. Jo kolmas kierros muistaakseni tuntui suhteellisen rankalta, vaikka palautumiseen oli kuitenkin aina aikaa n. 45 sec. Seitsemmänen kierroksen kohdalla puski kylmähiki päälle, siitä tietää että kovaa on menty. Ryhmäpaine on ihmeellinen tekijä ja kuka sitä nyt haluaisi viimeiseksi jäädä joten ei muuta kun tossua toisen eteen ja kierros kierrokselta pysyin hyvin tahdissa mukana, 1:00-1:10 :-) Viimenen menikin aivan täysin jälkiraivolla aikaan 0:55, jes!

Mulle ehdottomasti vaikein osa-alue kovien painojen tai rääkkitreenejä tehtäessä on päästä sen vaiheen yli kun tuntuu pahalta eikä muka jaksaisi enään yhtä toistoa. Totuus on kuitenkin se että yhtä pahalta se tuntuu riippuen siitä huilaatko 5 sec puhallellen vai vedätkö putkeen. Toisessa vaihtoehdossa puristus kestää vaan aina sen 5 sec enemmän mitä olet reenin aikana huilannut ja taas toinen saa jälkeenpäin mahtavan euforian päälle kun tietää antaneensa kaiken mitä lähti. Myöhemmin ehtii taas hengittää, ei se sykkeen tasaantuminen vedosta yhtään helpompaa tee, joskus jopa vaikeamman kun syke pomppii ylös-alas. Eritoten suunnistuksessa, metsässä on äärimmäisen helppo laittaa pienempää vaihdetta päälle ja hölläillä mutta maalissa poikkeuksetta ärsyttää. Henkinen/mentaalinen puoli on siis kehitystä vailla.. Niinkuin tänäänkin 1RM thrustereissa jo tanko räkkiasennossa mietin mielessäni että ei se kuitenkaan nouse.. WHAT?! no ei varmasti jos noin ajattelee.

Onpa muuten ihanaa pitkästä aikaa kirjoittaa suomeksi tekstiä. Töissäkin kun suurin osa kommunikoinnista on englanniksi tai ruotsiksi. Vapauttavaa :-)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti