maanantai 21. heinäkuuta 2014

Aika aloittaa uusi blogi - viikon 29 treenit

Päätin aloittaa erillisen blogin urheilujutuille, sillä toinen blogini oli alunperinkin tarkoitettu lähinnä matkustelujuttuihin kun vaihtoa varten sen aikanaan perustin. Viimeaikoina kun urheilukärpänen on päässyt puremaan pahemman kerran, postaukset on kuitenkin ollut pelkkää urheilun käsittelyä ja treenien erittelyä. Ulkopuoliselle lukijalle se on varmasti hyvin puuduttavaa ja erittäin ärsyttävää harvasen päivä lukea erinäisistä treeneistä ja niiden kulusta. Itse kuitenkin haluan kirjoittaa konkreettisesti ylös mitä on tullut tehtyä; näin kehitystäkin on äärimmäisen helppo seurata ja takautuvasti voi palata vanhojen tilastojen pariin katsomaan että mitäs sitä pari kuukautta sitten on tullutkaan tehtyä.

Aloitin toukokuussa uuden harrastuksen, paljon hypetetyn CrossFitin. Tutustuin lajiin kun Steffi aloitti kirjoittamaan blogiaan ja samoihin aikoihin myös Nata kirjoitteli treeneistään. Syystä tuntemattomasta minulla kuitenkin kesti suhteellisen kauan päätyä itse treeneihin mukaan, kunnes eräs tylsä lopputalven/alkukevään ilta laitoin sähköpostia Reebok Crossfit 33100 salille että mahtuisko vielä kevään kursseille mukaan. Heti ensimmäisistä treenikerroista laji vei minut mennessään aivan niinkuin olin jo ennen ensimmäistä On ramp-kurssin tuntia arvellutkin. Haluan urheilusuorituksistani vaihteluvuutta, kovaa intensiteettiä(aka hikeä) ja pienti itsensä ylittämistäkin. Suhteellisen kova kilpailuvietti saa yrittämään entistä kovempaa ja sekös onkin mahtavaa kun vieressä 10 muuta kanssaharrastelijaa tsemppaa viimeiseen toistoon asti. 

Laji on siis vienyt mennessään vaikka aikaisempaa kokemusta esimerkiksi tankojen ja painojen kanssa työskentelystä epäsäännöllisiä BodyPump-kertoja lukuunottamatta ollut. Maastavedot, rinnallevedot, kyykyt ja kaikki mahdollinen piti siis opetella tekniikkaa myöten. Edes punnertaa en osannut "oikein". Täytyy myöntää myös että ensimmäinen pari kuukautta treenit meni melkoisessa epäonnistumisen fiiliksessä; miksi en osaa, miksi en saa nostettua rx painoja ja se ainainen alas skaalaaminen alkoi ottamaan suuren egoni päälle. Pakotetuilla keinoilla sain kuitenkin itseni vakuuttuneeksi että jälleen kerran, ei ole kukaan seppä syntyessään ja hitaasti mutta varmasti kehitystä alkaa näkyä kunhan jaksaa ensin hioa tekniikat kuntoon ja vasta sitten lisäämään painoa sekä menemään sinne epämukavuusalueelle esimerkiksi maksimitoistoissa. Aivan tarpeeksi salilla näkyy vakuuttavan näköisillä levyillä tehtyjä toistoja, joissa kuitenkin tekniikka pettää ja pahasti. Olen itse käynyt läpi tarpeeksi monta loukkaantumista ja "liian ison palan haukkaamista" että haluan olla järkevä, ehkä jopa hieman nössö jos sikseen tulee. Mieluummin näin kuin kolmen kuukaudeen kovan treenin jälkeen toinen mokoma pakkolepoa oman tyhmyyden takia.
Treenikirjanpitoon käytän mahtavaa HeiaHeia-palvelua. WODConnect erikseen CF jutuille
Lajeinani tällä hetkellä siis CrossFit, suunnistus, golf ja (höntsy)rullaluistelu. Satunnaisesti tykkään myös kokeilla uusia lajeja, kuten tänä kesänä ensimmäistä kertaa SUPpailua johon menin tykästymään myös kovasti!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti