tiistai 5. elokuuta 2014

Kevyt tiistaihölkkä

Kuten taisin jo mainita, ajattelin pitää tämän viikon treenistä hieman kevyempänä ja iisimpänä. Mun kellokortti näytti eilisen golfkisan takia miinusta joten tein vähän pidemmän päivän ja saavuinkin kotiin vasta myöhään sekä erittäin väsyneenä. Ilma oli kuitenkin aivan ihana, ei liian kuuma ja aurinko paistoi täydeltä taivaalta! Päätin sitten lähteä lenkille, koska vaikka se kuulostaa todella kierolta niin urheilu antaa ihan hurjasti energiaa vaikka kuinka väsynyt olisi. Okei, ehkä jet lagissa tai krapulassa ei kuitenkaan vaan ns. normaalissa tilanteessa. 

Mun vasen polvi on alkanut vihotella inhottavasti juostessa, varsinkin alussa jos ei muista lämmitellä kunnolla(lets face it, minä en ainakaan. tylsää.). Järkevänä lähdin sitten hyvin kevyesti liikkeelle First Aid Kitin tahtiin, ja ajattelin että kierrän vaan lyhyen rauhallisen kierroksen. Parin kilsan kohdalla mut valtas kuitenkin joku ihme euforia ja todella hyvä fiilis! Jalat vaan vei eteenpäin ja lopulta oli pakko järkeillä jossain kuuden kilometrin kohdalla ja kääntyä kotiinpäin. Olin juuri kavunnut pitkän ylämäen ylös kun päätin katsoa iPodini Nike+-sovelluksesta kuinka pitkään sitä oli tullut juostua edes. Todella suuri yllätys iskikin sitten kun iloinen naisääni ilmoitti juosseeni 10,8km aikaan 53min. WHAT?! Vielä hetki sitten ajattelin että mulla oli tosi hyvä, rauhallinen tahti, en hengästynyt liikaa ja olisin voinut juosta vaikka maratonin! Tästä innostuneena vedin vielä loppuun kirilenkin Vähäjärven ympäri ja lopputulokseksi tuli 12km aikaan 1h1min. Tämän jälkeen olinkin sitten pinkki kuin possu ja hyvin oli lämpö päällä. Vaikka hienot naisethan ei hikoile ;-)

Nike+ sovellus iPodille on kyllä ihan huippu. Se tallentaa sun juoksun ajan, matkan ja tietysti laskee niiden perusteella keskinopeuden. Jälkeenpäin vielä kun yhdistät soittimen koneeseen kiinni se synkronoi tallenteet Nike+ sivustolle jonne voi tehdä oman profiilin ja näin ollen nähdä koko juoksuhistoriansa. Myöhemmin voikin sitten tarkastella kehitystään, tai mahdollista taantumista... :-D Sivusto näyttää myös graafisesti koko lenkin tahdin, eli näet jos jossain vaiheessa vauhti on pudonnut, kiihtynyt tai hetkellisesti pompahtanut johonkin suuntaan.
Vauhti pysy mukavan tasaisena koko lenkin ajan. Nopein kilometri oli yhdestoista, aika 4min42sec

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti