maanantai 18. elokuuta 2014

Hullunhauskaa juoksua

Taas yks viikonloppua takana ja huomenna koittaa arki. Enään onkin pari viikkoa ja myös opiskelut alkaisi. Stressikäyrä saattaa siis nousta tässä tulevina päivinä kun muuttokriisi realisoituu :-D
Tämä viikko meni kokolailla Flown jälkeisistä tunnelmista palautuessa, mutta sain kuitenkin jotain aikaiseksikin. Oon jo pitkään halunnut kokeilla niin sanotusti lonkalta/"läpällä" hieman pidempää lenkkiä kuin yleensä. 10-12km lenkkiä oon kyllä juossut, mutta kakki sen yli on tuntunut ehdottoman mahdottomalta. 

Perjantaina lähdin kuitenkin ennakkoluulottomasti lenkille, ajatuksella "niin pitkälle kuin jalat kantaa". Mietin hyvän reitin mielessäni josta voisin poiketa keskenkaiken kotiin jos tuntuu pahalta tai vaihtoehtoisesti jatkaa pidempään jos taas tossu kulkisi. Ja kyllähän se kulki. Nike+ mukaan kokonaisuudessaan pituutta olisi tullut 22km, mutta epäilen hieman ja sanoisin että kilometrit oli lähempänä 20. Siitä huolimatta, ihan huikeeta!! Ihan sama oliko se sitten 22km vai 20km, mutta minä herranjestas juoksin sen. Juoksin, ja vielä alusta loppuun. Vielä lukioikäisenä vihasin ylikaiken lenkkeilyjuoksua ja meni vuosia ennen kuin aloin oikeasti nauttimaan siitä. Nyt voin kuitenkin sanoa olevani koukussa, eikä perjantainen repäisy innostusta saanut yhtään vähemmälle.
Tahti pysyi melko tasaisena ja loppuun tietysti vielä spurtti
Juoksu rullas todella hyvin, askel oli melko kevyt aina sinne 16 kilometrin paikkeille. Sitten alkoikin jo hieman painamaan mutta heikolla hetkellä laitoin juuri samana päivänä julkaistun Haloo Helsingin Beibi-kappaleen soimaan ja johan taas rytmi palautui. Kerran oli aivan pakko pysähtyä venyttelemään pohkeita ja eritoten akillesjänteitä, jotka tuntuivat antavan eniten palautetta koko juoksun aikana. Yhtään rakkoa ei tullut, polvet tai pohkeet vihlonut ja kaatumisiltakin vältyttiin. Lenkin loppuvaiheessa väsyneenä mun keskityskyky heikkonee ja kerran jos toisenkin on tullut omiin jalkoihin kompastuttua... :-D Kotiin päästyä fiilis oli ihan älytön kun tajusin kuinka pitkän lenkin oikeesti juoksin, tunti ja 50 minuuttia. Huh huh, vieläkin hieman epäilyttää että tapahtuiko se oikeasti ja vielä niin helposti! Pitkän matkan juoksu on ehdottomasti ollut hieman pelottava aihe, mutta nyt voin sanoa pystyväni siihen. Tästä saan kyllä hyvin pitkälti kiittää CrossFitiä ja sen myötä kasvaneita lihaksiani. Jälkeenpäin fiilikset ei sitten ollutkaan niin hohdokkaat, suihkun jälkeen kropan valtasi kamala kylmänhiki ja vilu. Veikkaisin että kaikki kuona-aineet lähti liikkeelle joka sitten aiheutti todella huonoa vointia sekä päänsärkyä.

Lauantaina otin suunnaksi Tikkurilan jossa vastassa oli Juuli. Kerran kesässä vieraillaan toistemme luona ja tänä vuonna oli mun vuoroni matkustaa Vantaalle. Meidän viikonloput on ihan huippuja, kun mitään pakollista ohjelmaa ei ole ja keksitään tekemistä vasta paikanpäällä! Todella stressivapaata hengailua ja rentoa meininkiä siis. Tänä vuonna saatiin kyllä ihan hulluna aikaiseksi. Ensiksi otettiin suunnaksi tietysti Jumbo shoppailujen merkeissä. Mua valtas edelleen hieman huono olo ja jouduinkin lähestulkoon juoksemaan H&M:n sovituskopeista vessaan siinä pelossa että lounassalaatit tulisi ylös. Tiedä sitten mistä johtui vai pelkästään kyseisen ketjuliikkeen hyvin ahdistavasta tunnelmasta mutta säikähdyksellä onneksi selvisin. Illalla lähdettiin vielä lenkille kiertelemään Ylästöä. En olekaan ennen ollut jalan liikkeellä tuolla päin vaikka muuten kymmeniä kertoja siellä vieraillut, joten samalla hahmotin vähän paremmin sitä aluetta. Lenkin puolessa välissä poikettiin "kuntopuistoon" ja yritettiin näyttää urheilullisilta mutta tekeminen taisi kuitenkin mennä lähinnä pelleilyn puolelle :-D Hyvä tunnin lenkki saatiin kuitenkin aikaiseksi ja sitten saikin hyvällä mielellä tankata mielettömän hyvällä grilliruualla :-) Tänään sunnuntaina lähdettiin vielä Helsingin keskustaan kiertelemään ja katsomaan Ravintolapäivän tarjonnat. Päädyttiin syömään turkkilaista kasvisruokaa ja jälkiruoaksi vielä Cafe Esplanadin jäätävän kokoinen korvapuusti puoliksi. Ihana viikonloppu takana! 
Pari viikkoa siis jäljellä Tampere-aikaa ja aion yrittää ottaa tästä kaiken irti! Suunnitelmissa on tehdä mahdollisimman vähän töitä ja käydä mahdollisimman paljon salilla. Luvassa on ainakin kahdet golf-kisat ja ystäviä olisi ihana nähdä ennenkuin hekin suuntaavat takaisin opiskeluiden pariin. Niin ja Vaasaan muutton pitäisi valmistua! Kiirettä siis tulee pitämään, mutta pysyypähän virkeänä :-) Näköjään tämä postaus on jo pidempi kuin nälkävuosi joten nyt läppäri kiinni ja nukkumaan!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti