tiistai 9. syyskuuta 2014

Testauksessa WSC Crossfit®-ryhmäliikuntatunti

Kävin tänään siis testaamassa ensimmäistä kertaa WSC:n Crossfit-ryhmäliikuntatuntia ja täytyy myöntää että olin positiivisesti yllättynyt! Hiki virtasi kun Tonavan joki konsanaan ja meikit putsaantu siinä samalla kätevästi :-D En tiedä johtuuko siitä että mun odotukset ei todellakaan ollut kovin korkealla mutta tykkäsin kyllä ja menen ehdottomasti toistekin. Välineistössä oli tietysti ensinnäkin hieman vajavaisuuksia, kaikille ei esimerkiksi riittänyt omia tankoja wodiin ja kaikki tangot oli 20kg(mikä oli mun mielestä hieman outoa..?). Veikkaan että tämä on vielä suhteellisen uutena heidän ohjelmistossa ja onhan se hankala tietää kuinka monelle pitäisi varata välineitä ja mitä kaikkea. Mutta kaikki saatiin tehtyä ja sehän tärkeintä :-) Kävin siis ns. "normaalilla" CF-tunnilla johon ei vaadita edes ONRAMP-kokemusta, mutta erikseen on myös tarjolla Crossfit advanced johon sitten taas kurssi/aikaisempaa kokemusta vaaditaan. Pitää vielä kysyä kuinka advanced siellä pitää olla että kehtaa saapua paikalle vai pysynkö suosiolla näisä "normeissa" :-D
Nyt jos mietin sitä kun olin viime viikolla salilla tunnin verran ja vertaan sitä tähän kuuskytminuuttiseen jonka siellä vietin, en yhtään ihmettele miksi toukokuussa innostuin tästä CF hömpästä. Saan noin sata kertaa paremmin ja enemmän irti itsestäni kun joku on kertomassa mitä tehdään ja kuinka paljon. Gymillä pumpatessa ei kukaan ole kertomassa sinulle päivän reseptiä mutta wodia tehdessä voin edes jollain tasolla luottaa siihen että seuraavassa tunnin kokonaisuudella on oikeasti joku yhtenäinen tarkoitus. Ei vain liikkeitä sekä toistoja toistensa perään nakutettuna randomisti.  
Aloitettiin kivalla lämpällä johon kuului viivajuoksua yhdistettynä päivän treenissä käytettäviin liikkeisiin. Voimaosuutena 5x5 front squat, @30-40-40-45-45. Toiseen sarjaan nosto oli selkeästi liian suuri, olisi pitänyt mennä 30kg->35kg mutta en yhtään muistanut paljonko tulos oli ennen ollut ja 30kg meni kevyesti niin laitoin sitten vaan vitosen levyt perään ja toivoin parasta. Jälkeenpäin katsoin WodConnectista ja siellä myös 5reps oli tuloksella 45kg. Edelleen se tuntui todella raskaalta eikä kovin paljon enemmän olis hyvällä tekniikalla mennyt.

WOD 8/9/2014 :15min AMRAP
3 Front squats (@30kg)
3 rounds of Cindy
      - 5 pull-ups (-> ring row)
      -10 push-ups
      -15 air quats

Tulos 3 kierrosta + 22 toistoa eli 4 ilmakyykkyä ehdin 4. kierrokselta suorittaa. Treenin jälkeen oli kyllä todella hyvä fiilis, jaksoin hyvin loppuun asti eikä tullut mitään välikuolemia. Punnerrukset alkavat muuten mennä jo huomattavasti paremmin kuin esimerkiksi kuukausi sitten. Tein jopa muutaman strictinä eli ei polvet maassa! Wodissa kuitenkin maasta ylös aina polvet maassa. Tunnista jäi kokonaisuudessaan hyvä fiilis, toki parannettavaa löytyy mutta huomenna ajattelin heti mennä uudestaan :-)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti